تبلیغات
کلبه ورزشی جسم اندیشه - پرتقال یا مالته

malte

 

پرتقال یا مالته میوه‌ای از خانواده مرکبات می‌باشد.درخت آن همیشه سبز است و ارتفاع آن تا ۱۰ متر هم می‌رسد. ریشه پرتقال از جنوب شرقی آسیا (چین و هند) می‌باشد. نوع ایرانی Persian Orange که ایتالیا یی ها از قرن 11 میلادی کشت آن را در جنوب اروپا رایج کردند تلخ بود و جای خود را از قرن 15 میلادی به نوع شیرین تر داد که تاجران کشور پرتغال از هندوستان وارد و کشت کردند. برای همین هم در بسیاری از زبانهای دنیا (یونانی، ترکی، ایرانی، عربی، بلغاری، جرجیایی و زبان جنوب ایتالیا) امروزه هنوز لغت میوه پرتقال با کشور پرتغال تشابه اسمی دارد. البته ریشه لغت انگلیسی (Orange) از نارنگ (سانسکریت) آمده و هم ریشه لغت نارنج (فارسی) و لغتهای مشابه در ارمنی، اسپانیایی، عربی و غیره می‌باشد. در بعضی زبانها هم (نظیر هلندی و آلمانی) آن را سیب چینی (بواسطه مبداء این میوه) میخوانند.[۱]

معروف ترین گونه اصلاح شده پرتقال در دنیا تامسون ناول می‌باشد. بیروت، پایتخت لبنان نیز یکی از معروفترین مکانهای پرورش آن درجهان می‌باشد که پرتغال بیروتی آن نیز معروف است.

پرتقال سرشار از ویتامین ث است. پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می‌باشد . پرتقال یكی از قدیمی ترین میوه‌هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است . در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریكا كشت می‌شود. پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است . پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می كند .
پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است .
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

تركیبات شیمیایی:
پرتقال یكی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است .

در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زیر موجود است :
Orange
آب                86  گرم
پروتئین           1 گرم
نشاسته         0/2 گرم
كلسیم           12 گرم
فسفر            40 میلی گرم
آهن              20 میلی گرم
سدیم           0/4 میلی گرم
پتاسیم          1 میلی گرم
ویتامین آ        200 میلی گرم
ویتامین ب 1    200 واحد
ویتامین ب 2    0/1 واحد
ویتامین ب 3    0/04 میلی گرم
ویتامین ث       50 میلی گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :

آب                        70 میلی گرم
پروتیئن                   1/5 میلی گرم
مواد چربی              0/2 میلی گرم
مواد نشاسته ای      25 میلی گرم
كلسیم                  160 میلی گرم
فسفر                   20 میلی گرم
آهن                     0/8 میلی گرم
سدیم                  3 میلی گرم
پتاسیم                210 میلی گرم
ویتامین آ              420 واحد
ویتامین ب 1         0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2        0/1 میلی گرم
ویتامین ب  3       1 میلی گرم
ویتامین ث          135 میلی گرم

خواص داروئی:
موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می كنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدی كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می كند .
2)خوردن پرتقال كلسترول را پائین می آورد .
3)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازك بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت های میكروبی است .
5)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سینه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و كاهش درد مفید است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بكار می برند .
10)پرتقال خون را تمیز می كند .
11)برای برطرف كرده چین و چروك صورت وشادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .
12)از پرتقال برای كم كردن وزن می توانید استفاده كنید . طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف كنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید .
13)پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف می كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
14)برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می كند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها این خواص را ندارند


 

آخرین مطالب
آرشیو مطالب
صفحات جانبی
پیوند های روزانه
امکانات جانبی
blogskin